2009. március 26., csütörtök

almás-banános muffin

Míg sül gyorsan leírom :) Annyira nem is kellett volna sietni, mert iszonyat lassan sül. Úgyhogy azt hiszem, ennél a receptnél érdemes betartani az arányokat. :(

mi kell hozzá:

25dkg liszt,
2tk sütőpor (1-1tk sütőpor+szódabikarbóna),
1 nagy savanyú alma (25dkg),
22,5 dkg narancslekvár - barackot használtam és kb. 3eknyit
1 banán,
2 tojás,
2dl joghurt - 1,5-1,5 joghurt+kefír
10 dkg cukor,
0,75 dl olaj,
fahéj,
zsiradék a formához ( tettem hozzá egy kevéske reszelt fehércsokit)


hogyan készül:

sütőt előmelegítjük, a muffinformát kikenjük és betesszük a hűtőbe.
Sütőport, a szódabikarbónát, fahéjat elvegyítjük a lisztben. Az almát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát, kockákra vágjuk v lereszeljük és összekeverjük a lekvárral. A banánt meghámozzuk, összetörjük, és a tojásokkal, a joghurttal, a cukorral és az olajjal elkeverjük. Majd hozzáadjuk a lisztet. ( én még belekevertem a lekváros almát is)
A forma mélyedéseibe 1-1 ek tésztát töltünk, a közepére tesszük az almás tölteléket és elosztjuk rajta a maradék tésztát.

A muffinokat tetszés szerint megszórhatjuk durva cukorral. 20-25 percig sütjük. 5 percig a formában pihentetjük, majd sütemény rácson hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése