2012. augusztus 6., hétfő

"remegős" torta

Régestelen régen nagyon sokszor készült, aztán eltűnt a régi zselatin, lett az új Horváth Rozis v ki tudja milyen és azóta vhogy nem jön össze, az alsó rész mindig elfolyik. Most anyu meg próbálta dupla adag zselatinnal, biztos, ami biztos legyen. Hát a sárga rész így sem lett az igazi. 
Az eredeti receptet írom le, viszont Hankkánál is találtok egyet, össze lehet hasonlítani, akár összefésülni is. Viszont, ha el is folyt, akkor is megettük, kikanalaztuk a formából! :) Lángos

Már egy ideje terjeng Nyamm Igazi lángos receptje, mindenki csak elkészíti, fotózza, az ember lányának meg folyik a nyála. Páromnak, hangulat kell, Balaton, nyár stb. Nekem elég volt a fotók megtekintése és múlt héten végre elérkezett a pillanat, mikor is anyu fél adaggal megpróbálkozott. Nagyon ízlett, úgyh legközelebb már 1 adag fog sülni!!! :) 
A fokhagymás lé elmaradt, csak simán, fokhagymával megkentük, rá tejföl, sajt és pici só! Fincsi!!! Köszi Nyamm, h közzétetted a féltve őrzött családi receptet!!! 

Uborkasaláta télire

Bár, csak két sor uborkánk van és az is különböző fajta, mégis terem rajta írtozatosan sok. Gondoltam, h Hedonism uborkasalátáját elkészítem. 6-7 üveggel lett belőle.