2024. április 7., vasárnap

Banános-pudingos-csokis muffin művésznevén mágikus muffin

 Minden egyes távolléti meccsre sütünk valamit. A kókuszos keksztekercs már a könyökömön jött ki, úgyhogy muffinra esett a választás. 


Hozzávalók, nekem 18db-ra volt elegendő 


  • 2 tojás 
  • 5dkg dw 1:4 (20dkg cukor)
  • kb 0,5dl vaníliás gyömbéres elíxir (sk készítés, rumban ázik jó ideje a vanília rúd, gyömbér, kardamom s tsai, ha ez nincs 2cs, vaníliás cukor )
  • 15dkg vaj olvasztva
  • 35dkg liszt: nálam így osztva: 20dkg tk búzaliszt, 5dkg Frigyes liszt, 10dkg finom liszt 
  • 2kk sütőpor (eredetileg 2cs. én nem szeretem a túlzott sütőpor ízét)
  • 2kk szódabikarbóna
  • 10dkg étcsokoládé
  • darabka gyömbér reszelve 
  • 2db banán
  • 2dl laktózmentes tej

Töltelékhez: 

  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 1ek dw 1:4 (3ek cukor)
  • 3dl laktózmentes tej

1. megfőzzük a pudingot, majd hagyjuk kihűlni

2. papírkapszli helyett, kizsírozom a muffinsütőt, s mehet a hűtőbe, jobban kijön a muffin a sütés után 

3. előmelegítem a sütőt 170 fokra, 

4. kimérem a lisztet, majd hozzáadom a sütőport, szódabikarbónát, darabolt, reszelt étcsokoládét

5. felverem a tojást, hozzáadom a cukrot, s a vajat

6. összekeverem a lisztes keveréket, a cukros-vajas-tojást, hozzáadom a tejet és az összenyomkodott banánt ill a reszelt gyömbért. 

7. előveszem  a muffin sütőt, az aljába teszek kb 1 eknyi tésztát, egy kevés kihűlt pudingot, majd megint a tészta

8. 15-20 percig sütjük, pirosra, tűpróbával ellenőrizzük,h mikor jó

9. a második adagnál már nem zsíroztam újra, s nem került be a hűtőbe a muffinsütő forma, az eljárás ugyanaz

 

Forrás: ITT