Elkészítési idő: 30 perc
Állási idő: 4-6 hét
Eltartható: hűtve kb. 2 hónapig
Mennyiség: 1,4 l
Hozzávalók:
300 g piros ribizli
200 g barna kandiscukor
1 tk reszelt narancshéj
200 ml gránátalmaszirup
0,7 l konyak (alkoholtartalom 38%)
Elkészítés:
1. A ribizlit megmossuk, jól lecsöpögtetjük, leszemezzük, és 2 tisztára mosott száraz üvegben elosztjuk.
2. A maradék hozzávalókat az üvegekben lévő gyümölcsön elosztjuk. Az üvegeket jól lezárjuk, és alaposan összerázzuk.
3. A kész likőrt hűvős helyre tesszük, és 4-6 hétig állni hagyjuk. az első napokban az üvegeket többször megrázzuk, h a kandiscukor elolvadjon.
Ötlet: Ízlésünk szerint a likőrt leszűrhetjük, de a gyümivel együtt is kínálhatjuk.
Külön van egy fűszeres ribizli likőr, de szerintem ide is belekeverhetők a fűszerek, én így teszek v tennék.
Tehát plusz adalék anyag még bele:
1 borsmentaág
3 borókabogyó
1 csapott tk édesköménymag
1 csapott tk ánizsmag
1 kis babérlevél
forrás: Gabriele Bickel - likőrök, pálinkák, gyógyitalok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése