2010. február 3., szerda

Az eljegyzési vacsora húsai




És itt vannak az eljegyzési vacsorára készített húsok is.


1. pácolt csülök:


Két nappal előtte jól besózzuk a csülköt. Majd elkészítjük a páclevet, amibe teszünk olívaolajat, fokhagymát, borsot, és köményt. Ezzel bekenjük a húst,és állni hagyjuk.

2 nap után, római tálba tesszük és 2,5-3 órán keresztül sütjük.


2. Mézes tarja


Szintén 2 nappal előtte, besózzuk a tarját, lisztbe forgatjuk a páclébe tesszük. Ami tartalmaz olívaolajat, csilipaprikát, szegfűszeget, fahéjat és mézet.


3. Ürgepecsenye


A neve ellenére, nem ürgéből készül. :) Disznóöléskor szűzpecsenye van megtöltve kolbásztöltelékkel és disznóhártya van rátekerve. A kolbásztöltelék áll darált húsból, paprika, só, bors és fokhagymalé keverékéből.

Szalagos fánk
















És íme a recept:
  • 1kg liszt

  • 10dkg élesztő (aldis az igazi)

  • 7 tojássárgája

  • 1-nek a fehérje is

  • 6dl tej

  • 6dkg cukor

  • 3dkg olvasztott zsír

  • 2 kanál rum


Élesztőt fel kell futtatni. Jól kidolgozni a tésztát. Majd kelni hagyni, ez nagyon fontos. Ezután nagy szaggatóval kiszaggatni és újra kelni hagyni, h jó magasak legyenek. Arra kell figyelni, h az olaj ne legyen túl forró. Ha beletesszük a fánkokat, akkor először tegyünk rá fedőt, ha megfordítottuk már nem kell. A fánk tetejét tegyük alulra a sütéskor.

ujjnyi vastagra sodorni és nagyobb szaggatóval. Sütéskor a páraelszivó se menjen!

Vanilíás porcukorral hintjük meg és lekvárral fogyasztjuk.