2010. július 12., hétfő

Ajánló - Régi korok udvara

Hétvégén Tihanyban jártunk, elsődleges cél a Szent Benedek gyalogos zarándok ismerősök fogadása volt. Ide már lassan 3 éve szeretnék eljutni, de mindig közbe szólt a munka. Most is necces volt, az utolsó napig úgy nézett ki, h nem biztos, h odaérünk. 
Szerencsére, az égiek összefogtak és sikerült végre lejutnunk. Így összekötöttük a kellemest a hasznossal. Délelőtt fürdőztünk, délután fogadtuk a zarándokokat. Majd míg ők felfrissültek, addig mi is elmentünk kajálni. A választás a Régi korok udvarára esett. Megtetszett a belső udvar és nem utolsó sorban az étlap szövege is. Utólag azt mondhatom, h az ár-érték arány megfelelő. Nem kapható kóla és tsai, de van, nagyon finom bodzaszörp (kupából is akár) ill. forrásvíz (ásványvíz). Gyors a kiszolgálás, korrekt volt minden. 
Az udvar belső, ez megtekinthető ingyen is, skanzen néven fut, de kifelé található egy becsületkassza.  
Az étterem szórólapján ez áll:

"Egy hely, ahol a lélek is jól lakik"


Borozgasson, eszegessen, vagy csak merüljön el nagyapáink korát megidéző egyedi hangulatú udvarunkban, hol a paraszti élet minden szerszáma és használati eszköze megtalálható. Időszakosan régi mesterségek bemutatójával egészítjük ki a látnivalókat. Kizárólag régi paraszt ételeket kínálunk és házi sört. Néhány percre zárja ki a mai rohanó világot az életéből és élvezze a múltat.