2009. március 26., csütörtök

francia süti




Hozzávalók:
Tészta: 6 tojássárgája, 15dkg cukor, 1 kanál ecet, 1 kanál bor, 3dkg kakaó. Ezeket kikeverni, utána 7dkg lisztet 1/2 sütőport a felvert 6 tojásfehérjét hozzákeverni. Úgy sütni, mint a piskótát.

Krém: 5 tojássárgája, 3 dl tej, 1 vanilia cukor, 3 púpozott ek rétesliszt, ezeket péppé főzni. Ha kihűlt 3/4 rámát 15dkg cukorból hozzákeverni.

Tetejére hab: 5 tojásfehérje, 20dkg porcukor, 1 kanál ecet, gőz fölött felverni. Ha kihűlt a krém, akkor kenjük rá a habot.
száraz, de nem meleg helyen tárolni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése