2011. január 2., vasárnap

szilveszteri finomság by Sziszkó

Recept később! :) 

Megkaptam a receptet, úgyh közzé is teszem:

Málnás-vaníliás-kekszes pite
 
Hozzávalók kb. 20 x 20 cm –es tepsihez
 
A piskótához
3 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt
 
A málnatöltelékhez:
30 dkg friss vagy mirelit málna + néhány szem a díszítéshez
2 dkg (fél csomag) főzős vaíliás pudingpor
2 evőkanál víz
8 dkg cukor
 
A vaníliakrémhez
6 dkg (1,5 csomag) főzős vaníliás pudingpor
7 dl tej
12 dkg cukor
 
A tetejére
1 csomag háztartási keksz
 
A tojásból, a lisztből és a cukorból klasszikus módon piskótát készítünk, és egy kb. 20 X 20 cm-es, sütőpapírral fedett tepsibe öntjük.
180 °C fokos sütőben 12 – 15 perc alatt aranybarnára sütjük, hagyjuk kihűlni. Eltávolítjuk róla a sütőpapírt, és visszahelyezzük a tepsibe.
 
A málnatöltelékhez a málnát egy kis lábasba tesszük a cukorral, majd egy fakanállal pépesre törjük (nem baj, ha darabos marad).
A pudingport simára keverjük 2 evőkanál vízzel, majd besűrítjük vele a málnát. A forró málnatölteléket egyenletesen a piskótára kenjük.
A vaníliakrémhez a pudingport kb. 2 dl tejjel simára keverjük, majd a maradék tejet felforraljuk a cukorral, és az elkevert pudingport hozzáadva sűrű pudinggá főzzük. Az így kapott pudingot óvatosan elkenjük a málnatölteléken.
 
A puding tetején szorosan egymás mellett elhelyezzük a háztartási kekszeket. 10- 15 percig hagyjuk hűlni, majd betakarjuk a tetejét folpackkal, hogy a keksz megpuhuljon. Hűtőbe tesszük, és néhány órával később vagy másnap a keksz méretének megfelelő kockákra vágjuk. Tálalás előtt friss málnával díszítjük.
 
 
Jó étvágyat!