2012. november 25., vasárnap

Új életszakasz

új házzal, új konyhával, új sütővel, minden újjal. Jó sokáig szemeztem a tűzhellyel. A fenti részét használtam, mivel az sima gáztűzhely, de az alsó villanyos lett. Egész idáig, csak néztük egymást, ami dobozba gondoltam a leírást, hát nem ott volt, de azért megtaláltam. Tegnap megvolt az első beüzemelés. Napokban gondoltam, h felhasználom a már rendesen megaszalódott fügéket is, de vhogy elmaradt. Ma végre rászántam magam, most itthon van a párom is, akinek azért van némi rutinja a villanyos tűzhelyben, így még kérdezni is tudok, ha vmi nem lenne világos. 
A választás a vörösáfonyás-csokis muffinra esett, annyi változtatással, h a vörösáfonya helyett barack, szilva és narancs aszalvány került, a likőr helyett pedig vegyi gyümi pálinka, az étcsoki helyett mentás after eightes télapó került. 
Írnom kell, h mi az ami még hiányzik a konyhai dolgokból: teáskanál, sacc per kábéra ment a sütőpor és a szódabikarbóna mennyiség, normális mérőpohár és kávédaráló, amiben a kis fűszerjeimet meg tudom darálni. De persze, ezek hiánya nem akadályozott meg. A turbósítókat szemmértékre adtam hozzá, a mérőpohár, ami van, az végül is jó. Kávédarálót pedig a régi, kézzel tekerős darálót használtam. Nagyon jól porosította. 
És hát a sütő, beállítottam, h hány fokra - az idővel még nem bajlódok, majd eljön annak is az ideje - majd betettem, néztem az időt, kivettem, egy perccel sem volt tovább benn és jó lett! :) 
Fotó is készült, de nem találom az fotógép átjátszó zsinórját, mihelyst meglesz, teszem is fel. :)