Hozzávalók 12 dbhoz:
25 dkg liszt
12dkg cukor
10dkg csipibogyó
5dkg csipibogyólekvár
5dkg szeletelt mandula
2 tojás
1 citrom
1,5 dl joghurt
1dl olaj
3tk sütőpor
A mázhoz:
10dkg porcukor
2ek csipibogyólekvár
1 citrom
A sütőport a mandulát elkeverjük a lisztben. A tojásokat felverjük a cukorral, a csipibogyólekvárral, a citromlével, a joghurttal és az olajjal, majd belekeverjük a lisztet. Végül beleforgatjuk az apróra vágott csipibogyót. A porcukorból és a citromléből sűrű mázat keverünk, 2 ek csipibogyólekvárt adunk hozzá.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát formákba öntjük, 20-25 percig sütjük. Ha megsült, megkenjük a mázzal, 10 percig pihentetjük a formában, kivesszük és hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése