Hozzávalók:
500g meggy
300g eper
150g fekete ribizli
150g piros ribizli
250g kandiscukor
1l gabonapálinka (alkoholtartalom 38%)
1 rúd fahéj
1 citrom leve
1. Meggyet, az epret és a kétféle ribizlit megmossuk, jól lecsepegtetjük, leszemezzük, a meggyet kimagozzuk. A gyümölcsöket tisztára mosott, száraz üvegbe (2 literes) töltjük.
2. Az üvegben lévő gyümölcsökre tesszük a kandiscukrot, és ráöntjük a gabonapálinkát úgy, h az teljesen ellepje a gyümölcsöket. Hozzáadjuk a fahéjat, a citromlevet, és az egészet egyszer jól átkeverjük.
3. az üveget lezárjuk, hűvös helyre tesszük, 6-8 hétig állni hagyjuk, közben az első héten 2-3 alkalommal átkeverjük.
4. A kész likőrt tetszésünk szerint kisebb üvegekbe vagy széles nyakú üvegekbe töltjük, jól lezárjuk és ismét hűvős helyre állítjuk.
Ötlet:
a piros gyümilikőrt a benne lévő gyümikkel, v anélkül is kínálhatjuk.
Elkészítési idő: 60perc
Állási idő: 6-8 hét
Eltartható: hűtve kb. 6 hónapig (sztem tovább is eláll, persze, ha ellen tud állni neki az emberfia)
Mennyiség: kb. 1,5 liter
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése