2009. szeptember 15., kedd

Mascarponéval töltött körte




Hozzávalók:


  • 4 körte


  • 15dkg cukor


  • 2dl víz


  • 1 citrom reszelt héja


  • 20 dkg mascarpone - másodjára már mizo natúr vajkrém


  • 1,5 dl tejszín


  • 1/4 tonkabab - vidéken ilyet elég nehéz lenne beszerezni


  • másodjára már a szirupba került még fahéj, vanília, szegfűszeg és rum is


A körtéket félbevágjuk és a magházakat eltávolítjuk. Egy serpenyőben összeforralunk 10dkg cukrot a vízzel és a citromhéjjal (fahéjjal, vaníliával, szegfűszeggel és rummal), majd a körtéket fedő alatt puhára pároljuk benne. A szirupból kivéve a körtéket hagyjuk állni.



Külön felverjük a mascarponét a cukorral, lereszelt tonkababbal, citromhéjjal, majd külön a tejszínt a habfixálóval és lazán összekeverjük a kettőt.



Majd a körték belsejébe töltjük és tálaljuk.



forrás: Paprika magazin szeptemberi szám