Hozzávalók:
3 egész tojás,1 dl barnacukor,1 dl olaj,4 dl finomra reszelt sárgarépa,1, 5 dl összevágott dióbél,1 csomag sütőpor,1 kávés kanál őrölt fahé,j1 kávés kanál őrölt kardamom,4 dl teljes kiőrlésű liszt
még tettem hozzá: őrölt szerecsendiót és egy narancs levét és lereszelt héját
A tetejére:20 dkg tejszínes krémsajt (Mizo natúr vajkrém)1 narancs1 evőkanál méz
A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek. A sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a sárgarépát, a diót és az olajat. A lisztet a sütőporral és a fűszerekkel együtt beleszitálom a répás-tojásos keverékbe, majd a masszába óvatosan beleforgatom a tojáshabot. A tésztát kivajazott, kapcsos tortaformá töltöm és 200 fokon k.b. 40 percig, tűpróbáig sütöm. Közben a krémsajtot a mézzel, a narancs lereszelt héjával és a levével kikeverem, ezt kenem a kihűlt torta tetejére.egy 26 cm átmérőjű tortaformához való mennyiség.
Olyannyira fincsi, h a némettanárom is már lenyúlta a receptet és mindig variálja, és referálja, h épp hogy ízlett a társaságnak. :) A kúton a fiúk, nem annyira bevállalósak, nekik csak a hagyományos ízvilágot vihetem. :)
Forrás: Rossa Mela
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése