Hozzávalók:
1 kg burgonya
só, bors,
2 ek olaj
600 g sovány tarja szeletelve
1 ek provenci fűszer
2-3 gerezd fokhagyma
2+1 dl tejföl
100 g trapista
100 g füstölt sajt
1-2 paradicsom
1 szál friss zsálya v 2-3 szál petrezselyem
1. 180°C-ra előmelegítjük a sütőt. A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk. Nem túl mély tűzállótál aljára terítjük. Meghintjük sóval, borssal olajjal és lazán összekeverjük. (saját megjegyzés, sztem érdemes előtte egy kicsit megfőzni a krumplit, mivel a hús előbb megfog sülni, és az úgy nem igazán jó. )
2. Hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk és provenci fűszerrel megszórjuk, majd a burgonyára fektetjük. Tetejére simitjuk az áttört fokhagymából elkevert 2dl tejfölt. Letakarjuk alufóliával és a sütőben 40-45 percig pároljuk.
3. A kétféle sajtot megreszeljük. Levesszük a tálról a fóliát, vastagon megszórjuk sajttal és fólia nélkül visszatesszük a sütőbe, pirosra sütjük. A sütőből kivéve 1 dl tejföllel a paradicsom gerezdekkel, petrezselyem v zsálya levéllel diszítjük.
Vegyes saláta, savanyúság illik hozzá.
Készíthetjük vékony szalonnaszeletekbe gönyölt csirke/pulykamellszeletekből is. (nálam ez a verzió lesz a befutó, úgy érzem.
Forrás: Nőklapja 2005/5
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése