2013. szeptember 3., kedd

körtés süti

Az eredeti recept itt található, fotó is van ott. Ha holnapra marad még és sikerül épkézláb kockát kikanyarítanom, akkor lesz nálam is. Addig is az én verzióm:

hozzávalók:

  • 18dkg darált mandula és török mogyoró (összesen ennyi)
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg olvasztott étcsoki (75%)
  • 7dkg xilit
  • 1 ek vanília aroma (házi)
  • 3 kk szódabikarbóna 
  • menta 
  • őrölt kardamom 
  • 7dkg liszt
  • 4 tojás
  • 4 körte 
  1. Felolvasztottam a vajat
  2. felolvasztottam a csokit
  3. megdaráltam a mandulát és a mogyorót, mentát
  4. mostam, hámoztam és kockákra vágtam a körtét 
  5. felvertem a tojásfehérjét
  6. felvertem a tojássárgáját a xilittel, a vajjal, az olvasztott csokival és a vanília aromával, kardamommal
  7. előmelegítettem a sütőt 170 fokra 
  8. összekevertem a nedves, száraz összevalókat majd a tojásfehérjét is óvatosan és a körte kockákat
  9. kizsíroztam egy 20x25cm-es tepsit, sütőpapírt tettem bele, bele a massza és irány a sütő, tűpróbáig. 
Az eredeti bejegyzésnél van rajta még csokimáz is, sztem, felesleges.