Hozzávalók:
40dkg tonhal,
1kg burgonya,
40g margarin (light),
4 db tojás,
2x200ml natúr joghurt,
6dkg óvári sajt,
20 g zsemlemorzsa,
2dkg teljes örlésű liszt,
20ml olívaolaj,
bazsalikom,
borsikafű,
kakukkfű,
tárkony,
őrölt szerecsendió,
só.
A megmosott krumplit héjában, sós vízben megfőzzük, közben 3 tojást is keményre főzünk. Majd mindegyiket megtisztítjuk és ha kihűlt, karikákra vágjuk.
A felengedett tonhalakat csíkokra vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk. Ezután a kis szeleteket forró olajban átsütjük, fűszerezzük és kis vízzel felengedve puhára pároljuk. A margarin nagyobb részével kikenünk egy hőálló üvegedényt v egy tepsit, amit utána beszórunk zsemlemorzsával. Az aljára egy sor krumpli +egy sor tojás + egy sor tonhal. Az utolsó felső sor krumpli legyen, amit leöntünk az előzöleg készített maradék tojássárgájából, margarinból és joghurtból álló, szerecsendióval, borsikafűvel ízesített szósszal. Végül megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése