2009. március 26., csütörtök

Multivitamin szörp

Hozzávalók (2 literhez)

150g zeller
500g paradicsom
350g sárgarépa
800 g alma
2 citromleve
néhány citromfűlevél
néhány mentalevél
1 tasak dr. Oetker zseléfix szuper 3:1
350g cukor
1,5 l víz
1kk dr. Oetker Tartósítószer

Előkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. Az almát megmossuk, meghámozzuk és a magházat eltávolítjuk. Majd a megadott mennyiséget kimérjük. A zellert, a paradicsomot és az almát kis darabokra vágjuk, a sárgarépát lereszeljük.

Elkészítés:

A zöldségeket és az almát a citromlével, a zöldfűszer-levelekkel és a zseléfix-szel jól elkeverjük, és lefedve kb. 2 órán át állni hagyjuk. Utána hozzáadjuk a cukrot és a vizet, majd az elegyet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk. Ha forr, a tűzről levesszük és lefedve kb. 5 percig állni hagyjuk. Utána az egészet egy finom szűrőn leszűrjük és a tartósítószert alaposan elkeverjük benne. Az elkészült szörppel azonnal peremig töltjük az előkészített üvegeket. Lezárjuk és hűvős helyen tároljuk.

Tippek:

a leszűrt zöldség- és almadarabokat turmixoljuk össze ízlés szerint tejjel és mézzel, ebből is kellemes italt nyerhetünk.
a szörpöt elkészíthetjük folyékony édesítőszerrel is. Ez esetben ebből 40ml-t számítsunk, és a víz mennyiségét növeljük meg 1,7 literre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése