2016. június 15., szerda

Feketeribizli szörp

Próba cseresznye, vagyis ribizli.

Abból a sok ribizliből, amiből a pálinka is készül, lesz szörp.
Szemezés közben kóstolgattam, de nekem ez is elég savankás ízvilág, így tettem hozzá még ezt-azt.

1 l feketeribizli léhez 1dkg citromsav ( mivel csak a kilót tudtam, így inkább a kilóhoz mértem a citromsavat)
1kg cukor
1l víz
szalicil, na-benzonat

ribizlit, megmossuk, leszemezzük, meghintjük a citromsavval és állni hagyjuk 24h-ig hűvős helyen. Én még tettem hozzá gyömbért, mentát és vaníliát. Hogy aztán mennyire fog érződni, azt nem tudom.

Gézbe (ruhába) tekerjük és lecsepegtetjük ( ezt fogalmam sincs, h hogyan fogom kivitelezni), majd minden literhez 1kg cukrot adunk, jól elkeverjük és csírátlanított üvegekbe merjük. És kész.

forrás: Székely Konyha