2011. április 6., szerda

Gombával töltött csirkemell vöröskáposzta salátával

Azt hittem, h most jó darabig nem fogok tudni ide felrakni semmit. Ezen a héten megkezdtem a diétát, párom csak szolidarít velem. Kb. napi 1400kcal a menü. A reggeli általában rozs v barna kenyér v korpás zsemle v abonett, 4 dkg gépsonka v egyéb szalámi, kb. 10dkg zöldség és néha van egy gyümölcs is. Tízórai is változó v gyümölcs v abonett... apróság. Az ebéd már tartalmasabb, majd jön egy kis uzsonna az is vmi csekélység és megint egy kiadósabb vacsora, persze telis-tele zöldséggel...



A mai menü: 

zöldségleves - ez nálam egy egyszerű borsóleves volt sárgarépával 
a második pedig gombával töltött csirkemell vöröskáposzta salátával és fóliában sült krumplival 


Hozzávalók 4 főre:

  • 4 egész csibecomb
  • kb. 20dkg gomba
  • só, bors, tavaszi csirke fűszer
  • vaj
A gombát megmostam, felszeleteltem. Csirkecomb bőrét az ujjammal fellazítottam, majd a hús és a bőr közé a gombát benyomkodtam, jól megtömtem. :) 
A húst, sóval, frissen őrölt borssal és tavaszi csirke fűszerrel bekentem és tettem a tepsibe. Vajdarabkákat tettem a húsra és mellé is, és öntöttem bele egy kevés vizet, majd letakartam fóliában és irány a sütő. Míg meg nem puhult, addig fóliával, utána levettem és pirítottam egy kicsit. 

Közben, néhány krumplit megmostam, alufóliába csomagoltam őket és irány a sütő.

Vöröskáposzta saláta:

Hozzávalók:

  • 40dkg vöröskáposzta
  • 4dkg vöröshagyma - én lilát használtam
  • 20dkg alma
  • 1 ek étolaj - olívát használtam 
  • citromlé
  • só, bors
A vöröskáposztát és a hagymát vékonyra szeljük, megsózzuk, megborsozzuk, citromlével ízesítjük, és az olajat is hozzáadjuk. Végezetül, káposztareszelőn lereszeljük a savanykás almát és az egészet összekeverjük.