A héten én főzök, szülők nyaralnak, úgyh ketten vagyunk. Volt elfekvőben marhahús a fagyasztóban. Úhgy vmi újat szerettem volna készíteni.
Hozzávalók két főre:
- 20dkg sovány marhahús (ez kb. 2 szelet hús, nekünk 6 kisebb volt, természetesen a többi hozzávalót is növeltem)
- fél fej vöröshagyma
- 2 közepes paradicsom
- 3 közepes paprika
- só, bors,
- pirospaprika
A megtisztított hagymát karikára, a megmosott paprikát szeletekre vágjuk, megsózzuk, a teflonlábasban szárazon lepirítjuk, megszórjuk kb. evőkanálnyi fűszerpaprikával, majd felöntjük még 1dl vízzel, és mikor felforrt, beletesszük a két szelet marhahúst.Mikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot. Végül addig pároljuk, amíg a hús egészen meg nem puhul. Erre időt kell szánni, sztem, 2 órát biztos párolgattam. :) Télen 30dkg konzerv lecsóból készíthetjük.
Egy adag energiatartalma: 1077,5kj (256,5 kcal),
fehérjetartalom: 18,7
zsírtartalom: 14,3g
szénhidrát: 9,1g
Ha 300g konzervlecsóból készítjük, akkor egy adag energiatartalma: 1156,5 kj (275,5kcal)
fehérje: 18,8g
zsír:14,3g
szénhidrát: 12,9g
Ez két főre szól, forrás: cukorbetegség és diéta c. könyvből
Tarhonyát adtam hozzá, nem sikerült túl jól, pedig nem először készítettem. Talán kissé ellinkeskedtem a témát.
250gr tarhonyát lemértem és kb. 62gr volt a CH tartalma.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése