2009. április 7., kedd

Rozmaringos csirke

A csirkemellet szeletekre vágom, kb 3-4. (Tegnap mi 3 félből csináltuk, és hármunknak kétszeri adag.)
A pác:
kb 1 evőkanál pirospaprika,
1,5 evőkanál rozmaring,
2-3 fej fokhagyma,
só,
fél-1 citrom héja reszelve + a leve,
1-1,5 dl olaj (én olivát használtam).
Ezt összekeverem, és a csirkemell szeleteket ebbe forgatom. Néhány órát, vagy egy éjjelt ebben van a hús.

A húst megpirítom mindkét oldalán, a maradék olajban pedig (ha szükséges lehet hozzá önteni) megpárolok gombát. (Fél kilót legalább.) Amikor már puha a gomba, teszek bele tejfölt, tejszínt vegyesen (1-1 doboz) kis liszttel behabarva. Ezt elkeverem, kicsit rotyog, és visszateszem a húsokat. Ha kell, utána lehet sózni. Kati legjobban csavart tésztával szereti, de rízzsel, tarhonyával is finom.