Van egy fa a kertben, eleinte találgatások folytak, h mi lehet, cseresznye v meggy. Nagy sokára kiderült, h meggy. :( Én nem szeretem, tehát vmi olyat kellett kitalálni, amit mindenki meg tud enni/inni. Jó sok termett rajta, szerintünk kb. 15kg meggy. Tavaly kaptam egy könyvet, Befőzések címmel, ebből kinéztem a meggyszörpöt.
Ideje volt már, h egybegyűjtsem a gasztros részleget!Úgy gondoltam, h itt jó helyen lesznek a saját ill. barátok receptjei.
2012. június 27., szerda
Meggyszörp
Címkék:
benzoesavas nátrium,
citromfű,
csokis gyömbér tea,
fahéj,
gyömbér,
ital,
kardamon,
meggy,
menta,
szörp,
vanília
Málnaszörp
készül, minimál mennyiségben. Annyi nincs, h lekvárt lehessen készíteni belőle, de ahhoz meg sok, h napi szinten eszegessük. Így gondoltam, van annyi, h érdemes a szörphöz hozzáfogni.
Több helyütt néztem, de egyik sem tetszett nagyon. Majd barátnőm elküldte apukája receptjét és azt követem. Az ő mennyiségeit írom, aztán majd mindenki leossza v felszorozza magának. :)
Összezúzunk 5 kg málnát, hozzáadunk 2,5 l vizet és kevés vízben feloldott 5 dkg citromsavat.
Elkeverés után a zúzatot 2-3 napig állni hagyjuk (előerjesztés), majd szűrővásznon hagyjuk lecsepegni.
A málnát nyomkodni nem szabad, mert zavaros lesz.
a szűrt málnalé minden literéhez 1 kg kristálycukrot 1.5 g szalicilsavat adunk és oldásig keverjük.
a kész szörpöt tiszta palackokba töltjük, zárjuk és hűvös helyen tartjuk..
Azt hiszem, ha már van mézünk, akkor lehet, h azzal fogom készíteni!
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)