2011. augusztus 3., szerda

Pisztácia!!!!!

Mikor olvastam az fb-n a Fazék csoportban, h van szlovákiában pisztácia, két sofőrt is ráállítottam a témára. Az egyik szerencsével járt, elméletileg majd 5 eur 40dkg. Azért elmélet, mert a származását inkább nem szeretném tudni. Nem kellett érte fizetnem és annyi mondtak, h "egészségedre". Mikor kérdeztem, h ha kell még, lehet-e, azt mondták, h szóljak nyugodtan a Metroban van...

Reggel, mikor megláttam a zacsit, kicsit megrémültem, h mit kezdek én 40dkg sós pisztáciával. Most, este kibontottam és nem sós, nem pörkölt, finom és natúr és sótlan!!!!
Most szabira megyek, de sztem, mire visszajövök, újra hozatok. :)
Holnap pedig készül a pisztácia fagyi! Csak még helyet kell szorítani a tartálynak, mert a csibék elfoglalták a helyet!!! 

születésnap utórezgés

Több fázisban zajlott le, úgy érzem, tegnap volt az utolsó. :) Addigra a finom tortá(k)ból már nem maradt így újra sütés. :) Szombati névnapi sütögetésre mentünk, mi vittük a szalonnát és egy süteményt. Csak tortalaposnak hívjuk. (recept, ha még nincs fenn, akkor holnap, mert megint melóhelyen vagyok) , illetve a cukkínis-diós kenyeret sütöttem még meg. Illetve készült egy kis húsi  is, merő egyszerűség, de mégis nagyon finom. 

Csirke/pulykamell megsózva, lisztbe forgatva. Bele egy nagyobb edénybe - mi jénaiba szoktuk - rétegezés, majd közbe-közbe felöntés provenci fűszeres olajjal. Ebben hagyjuk állni, akár 1 éjszakát is, majd kisütjük. Nem kell hozzá külön olaj, mert úgyis abban pácolódott. Rizs és anyósom savanyúsága került mellé. 
Kaptam, szakácskönyvtartót - csak azt írom ami a konyhára vonatkozik - gyümölcscentrifugát - hát ez egy vadállat, pozítiv értelemben. :) és borosüvegtartót, grammos-táplálékelemzős mérleget - még időm nem volt megnézni.  :)