2010. május 23., vasárnap

Hétvége gasztro foltjai :)

Ebben a pár napban, míg anyu Erdélyben járt, én voltam a szakácsné. :) Csütre még volt ebéd, péntekre megfőztem a csibenyakat, amit az állatorvos ajánlott a kutyáknak. Mikor apu meghallotta, h mit akarok, kijelentette, h ő is enne nyakat. Így hát lett nyak leves. :) Persze, h húsleves. A második pedig Isti anyu fincsi rétesére esett a választás.
Sajnos fotó nincs, pedig kétszer is elkészült. :) 
Szóval, a réteslapot - bolti - megkentem olajjal, majd megszórtam darált háztartási keksszel, eztán cukrozott kakaóval és a tetejére egy kis cukrozott almát tettem. Majd megint keksz és kakaó. Az az igazság, h az első körben, nem került a kakaóba cukor, akkor olyan étcsokisra sikeredett. Ez inkább a páromnak jött be, nekem kevésbé. :) 

Szombaton, Újrónafőre látogattunk el, ahol birkafőző fesztivál volt. A birkával hadilábon állok. Azt nem mondom, h megszerettem, de amit ettem az ízlett. Ez pediglen kaukázusi birkapöri volt. Ebben volt póréhagyma, sárgarépa, apró gomba, különböző fűszerek - majd remélem, vki elárulja, h mik - ill. tejszín. Hoztunk is haza belőle és meg lett a vacsi is. 

Vasárnapra a fiúk paprikás csirkét kívántak nokedlivel. No, itt kezdődött a probléma. Pár hete kiderült, h sógornőmnek nem igazán megy a nokedli készítés. Igazándiból én még nem is próbáltam. Akkor hazajöttünk és segédlettel,de elkészült életem első noklija. Ma viszont tényleg az első, amit egyedül kellett készíteni. Hááát, hagy némi kívánnivalót maga után. De ehető lett. Délután köszönteni mentünk és megkértük Isti anyut, h legyen szíves nekünk egy adaggal készíteni, mert hogy én még egyszer nem állok neki, az is tuti. Mármint egyhamar. A csirkepaprikás pedig Gabojsza receptje alapján készült. Hát, apu meg is kritizálta, h nem olyan, mint anyué szokott lenni. 

Holnap, viszont újra ez lesz, mivel este vacsira mindenki mást evett. Így viszont, vmilyen szinten kipihenhetem magam. :)