Szintén maradék kovász felhasználásra jó, de nagyon finom is, könnyebb lesz a tészta tőle.
- 10dgk maradék kovász
- 20dkg liszt (kamut liszt és királyliszt keveréke volt)
- 1 tojás
- só
- víz
Forrás: ITT
Ideje volt már, h egybegyűjtsem a gasztros részleget!Úgy gondoltam, h itt jó helyen lesznek a saját ill. barátok receptjei.
Szintén maradék kovász felhasználásra jó, de nagyon finom is, könnyebb lesz a tészta tőle.
Forrás: ITT
Gyűjtögettem a kovászt, és épp annyi jött össze, ami egy amerikai palacsintához elég lett.
Házi Sáfrány videója alapján jártam el, lisztet cseréltem le.
hozzávalók:
a folyamat a videóban látható.
Sajnos, finom. :)
Forrás ITT
Belefogtam én is. Kellett volna valamilyen fermentált dologhoz és ott egy 24 órás kovász volt, ez sehogy sem akart sikerülni,így rákerestem Szabi Pék videóira a youtubeon és elindultam. Hát, a kovász nem egyszerű, egy érzelmi hullámvasút, de másodjára csak sikerült. Sőt, már ajándékoztam is belőle. Azóta is még mankóként használom a videókat, idővel majd talán elszakadok tőle. Facebookon beléptem egy kovászos csoportba is, iszonyat mennyiségű infó van ott, még nem igazán tudom, h néha miről is beszélnek. Kipróbáltam a királyliszteket, a garat malomé bevált. Érdemes beleinvesztálni.
Így, inkább belinkelem a videókat ill. ami blogokat találtam még nagyszerű dolgokkal. :)
Kovász:
itt aztán szépen sorában jönnek a linkek.
kovászos blogok:
illetve maradék kovász felhasználásra kerestem rá, s szintén a youtubeon találtam rá Házi Sáfrányra