2010. február 20., szombat

Csalamádé

Egyenlőre még csak a hírét hallottam, h milyen jó is ez, és hogy anyu, mindig a kádban csinálta. Kádunk van, jó nagy, nyáron meg próbálom nem elfelejteni. Íme a recept:
  • 4 kg paprika (előzöleg megtisztítva, kicsumázva, és még azért csíkokra vágnám)
  • 2kg uborka (szintén)
  • 1/2 kg hagyma (szintén)
  • 1,5 kg káposzta (szintén)
8 kg-nak kell lenni összesen.
Lé:
  • 1l 10%-os ecet
  • 0,8 kg cukor
  • 0,15 kg só
  • 1 tk borkén
  • 1/2 tk szalicil

    Ezt többször jól összekeverni és 1 éjjel állni hagyni. Utána üvegekbe rakni. Nem gond, ha a paprika több fajta és még színes is, mert úgy sokkal finomabb és szebb is.