Hozzávalók 12 dbhoz:
10 dkg teljes kiörlésű liszt
15 dkg finomliszt
15 dkg kristálycukor
10 dkg porcukor
15 dkg vaj
2,5 dl joghurt
25 dkg birsalma
1 tojás
1/2 dl konyak
3 tk sütőpor
szegfűszeg
A sütőt előmelegítjük 180°Cra, a muffinformákat kivajazzuk és mehet a hűtőbe.
A félbevágott birsalmák magházát eltávolítjuk, a héját kereszt alakban mélyen bevágjuk, mindegyik kereszt közepébe 1-1 szegfűszeget tűzünk. Az előkészített birsalmákat tepsibe tesszük a héjas felével felfelé, meghintjük porcukorral, majd a sütőben megsütjük.
A kétfajta lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojást enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a puha vajat, a konyakot és a joghurtot, az egészet jól elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztes egyveleget, majd óvatosan beleforgatjuk a kisebb kockákra vágott sült birsalmát.
A tésztát a formákba töltjük és 20-25 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése