2010. december 29., szerda

Vendégváró

Idén karácsonykor, nosztalgiáztunk. Olyan süti készült, amit anno mama nagyon sokat készített. Ment a találgatás, h vajon hogyan szokta felvágni, volt ki jól emlékezett, volt ki kevésbé. :) 



Hozzávalók: 
30dkg liszt
1/2 szalakáli
1 tojás sárgája
3ek olvasztott zsír, 
2 ek kakaó
10dkg cukor
pici tej és ezeket összegyúrni. 
2 lapot kell sütni, gáz tepsi nagyságú. 

Piskóta:
5db tojás, 
25 dkg cukor
20dkg liszt
5 kanál víz 
1/2 csomag sütőpor 
(ahogyan a piskótát kell sütni) 

Krém:
4dl tej
3 kanál liszt
1 tojássárgája, ezt összefőzzük. 

25dkg margarint, 25kdg cukrot 1 citrom levével összekeverjük és ha a krém kihűlt, akkor összekeverjük vele. 

1 kakaós lap, majd krém fele, majd a piskóta, krém másik fele, 1 kakaós lap és a máz.

Máz:
1 tojás fehérje
15dkg porcukor
pár csepp citromlé (nem egész citrom leve)

Kikeverjük, rákenjük a tészta tetejére. 
Mielőtt megszárad felvágjuk, mert eltöredezik.