2009. március 26., csütörtök

túróparfé

Tisztogatok a levelek között és ezt találtam. Ideteszem, itt biztos megtalálom. :)

Hozzávalók 1 őzgerincformához:

10 dkg vaj
15 dkg porcukor
25 dkg túró
1 vaníliás cukor
2 dl + 2 dl tej
2 dkg zselatin
babapiskóta
darabolt gyümölcsök (friss, fagyasztott vagy kompót is lehet).

Elkészítése: a vajat a porcukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a túrót és a vaníliás cukrot. 2 dl tejet felforralunk, közben 2 dl hideg tejbe belekeverjük a zselatint (friss gyümölcs esetén elegendő a 2 dkg, kiolvasztott esetében lehet kicsit több is -2,5 dkg -, mivel levet ereszt a gyümölcs, és a zselatin tartja szilárdan, nem engedi elázni a süteményt). Csomómentesre keverjük, majd a felforrt tejbe beleöntjük, és az egészet hozzáadjuk a túróhoz.

Az őzgerincformát kibéleljük fóliával, (egyik végén jól ráhagyunk, hogy be tudjuk vele fedni a kész öntetet), 2 merőkanállal teszünk az aljára a túróból, amire ráfektetjük a babapiskótát, erre pedig a gyümölcsöket: eper, banán, kivi, barack stb. összevágva, és az egészet nyakon öntjük a túróöntettel. Végül a folpack széleit ráhajtogatjuk, hogy sehol ne tudjon kifolyni, és betesszük a hűtőbe pihenni pár órára (legjobb egy éjszakára). Ha megdermedt, a fóliát lehúzzuk a tetejéről, tálcára borítjuk, levesszük a formát és a fóliát róla, és már lehet is szelni a kész parfét. Jó étvágyat!

Én duplát szoktam készíteni, mert gyorsan fogy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése