2010. november 10., szerda

Vörösáfonyás-csokis muffin

Már nem tudom, h mi után kutattam, de ezt találtam KicsiVúnál. Ma sikerült szereznem vörösáfonyát és elkészítettem, bár dolgot módosítottam rajta.

Hozzávalók:
  • 9 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt (ez nekem rozsliszt lett, ez volt itthon)
  • 14dkg finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 2tk szódabikarbóna
  • mézeskalács sütemény por ízlés szerint
  • 2ek cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg apróra tört étcsoki
  • 5-7dkg aszalt vörösáfonya apróra vágva
  • 1 tojás
  • 14dkg barnacukor
  • 0,8dl olaj
  • 2dl tej
  • pár löttyintésnyi áfonyalikőr
  • fél csomag vaníliás cukor

A sütőt 180 fokra előmelegítjük (légkeverésesben 160). A sütőformát bezsírozzuk, és betesszük a hűtőbe. 
Egy tálba szitáljuk a kétféle lisztet, hozzákeverjük a többi száraz hozzávalót (sütőpor, fahéj, kakaópor, csoki).
Egy másik tálban felverjük a tojást, majd hozzáadjuk a cukrot, olajat, vanilincukrot, likőrt és a tejet. Az így kapott masszába belekeverjük a száraz hozzávalókat, majd az áfonyát. A tésztát muffinsütőbe öntjük , kb. 20 percig sütjük, utána 5-10 percig hűlni hagyjuk.
12db lesz belőle.