2009. március 26., csütörtök

Zsályabor

Hozzávalók:
7 zsályaág (lehetőleg virágos legyen, az enyém most virágzik)
1l száraz fehér v vörösbor

Így készül:
Mossunk ki alaposan egy megfelelő nagyságú üveget, öblítsük ki forrásban lévő vízzel, majd pedig szárogassuk meg. Rakjuk a zsályaágakat az üvegbe, töltsük fel a borral, utána tegyük két hétre világos helyre. E célra az ablakpárkány tökéletesen megfelel. Az érlelést követően szűrjük le gondosan a bort, majd öntsük vissza az üvegbe, és jól zárjuk le.
a zsályabor a meleg nyári napok üdítő itala, amikor az izzadásslal szemben tehetetlenek vagyunk és a vérnyomásunk is megsínyli a nagy hőséget. A zsályabor izzadásgátló hatású, a vérkeringést pedig fokozza. A zsályabor fröccsként fogyasztva, enyhén lehűtött ásványvízzel a legfinomabb.

Tipp: Mivel a fűszernövényes borokat a felbontás után viszonylag rövid időn belül fel kell használni, célszerű kisebb üvegeket megtölteni vle. Ha az üveg ugyanis sokáig nyitva van, a kellemes íz már nem érezhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése