Csóka féle fűszervaj
Hozzávalók:
1/2 ráma, 1 ek ketchup, só, pici bors, 1 kk piros arany, 1kk citromlé, 1 kis maroknyi összevágott petrezselyem v zellerlevél, 1 db apróra vágott ecetes uborka
Az egészet összekeverni (villával a legkönnyebb, nem muszáj, h pontosan összekeveredjen). 1. vizes kézzel hengert formálni belőle és folpackba csomagolva lefagyasztani. 2. több hónapig eláll. 3. Pirított rozskenyérrel, natúr pulykamellel v grill cuccokat ízesíteni.
Csóka féle csirkeszárnyak:
hozzávalók:
1-1,5 kg csirkeszárny,
4dl ketcup+1dl sör+1csapott ek oregano+só+bors+ 3 gerezd fokhagyma áttörve - ezeket összekeverni
230°C-os előmelegített sütőbe helyezni
Tepsibe sütőpapírt helyezni, a csirkeszárnyakat a mártásba mártani egymás mellé a tepsibe helyezni. 15 percig fóliával letakarva sütni majd kb. 20percig fólia nélkül. Az sem baj, már a sütés előtt pár órával elkészítjük a mártás és kicsit áznak benne a húsok. :)
Kész húshoz mártás:
15 dkg márvány sajtot villával összetörni és összekeverni 1 dl tejföllel és 1dl tejszínnel. Az elkészült húst ebbe lehet mártogatni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése