2009. március 26., csütörtök

Cukkíni krémleves

Hozzávalók:
· 1 hagyma
· 3 dkg vaj
· 50 dkg cukkini
· só
· bors
· 6,25 dl húsleves
· 1,25 dl tejszín
· reszelt szerecsendió
· 2-3 evőkanál vegyes vagdalt fűszer
· szeletelt kenyér

Elkészítés: A hagymát letisztítjuk, felkockázzuk, a vajjal összepároljuk (kb. 3 perc). A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, felszeleteljük és a hagymához adjuk, sóval, borssal fűszerezve főzzük (kb. 8 percig). Majd a húslevessel felöntjük, és merülőmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, megsózzuk és borsozzuk, szerecsendióval ízesitjük, beleteszünk még pár kanál vegyes fűszert, és készre főzzük (kb. 8 perc alatt). Pirított kenyérrel kínáljuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése