2011. április 20., szerda

Húsvéti ajánlat

játékra hívott Emőke! 5-10 féle ételt kell ajánlani a blogból, amiket már elkészítettem. Akárhogy is számoltam, nem jött össze a 10 db, de még az 5 is necces sztem. :) 
 A továbbküldős része pedig egyszerűen halálra van ítélve! :) 


Játék lényege:

Írj egy bejegyzést Húsvéti ajánlat címmel! Az ünnepre való tekintettel javasolj 5-10 ételt bármilyen kategóriában, egy feltétel van, hogy a korábban már közzétett receptjeid közül válogass!
Ha megkapod a játékot, akkor kérlek küldd tovább 10 bloggernek! De a játékot szabadon is "elviheted" nem kell megvárni, hogy hozzád is eljusson!:)
Játékra fel!!!






















Medvehagymás csirkemell tekercs zöld fűszeres szósszal

Barátosném ajánlotta a Blikk konyhát, megvettem, jó párat be is ikszeltem, h mi lenne jó. Múlt héten sikerült szednem egy táska medvehagymát még, úgyh ma fel is használtam. Reggel roham léptékű főzőcske volt, mert bizonytalan volt a munkába jövetelem időpontja. :) 
Ez amúgy a borjú tekercsek zöldfűszeres szósszal, de nekem csak csirkemell állt a rendelkezésemre. :) Pontos mennyiséget sajna nem tudok mondani. 

2 főre hozzávalók

  • csirkemell  v borjúlapocka
  • citrom
  • fokhagyma v medvehagyma
  • zöld fűszer (azt hiszem 6eknyit ír, 4 a húsba, 2 a szószba)
  • tojás
  • főzőtejszín
  • zsír v olaj
  • liszt

2 kisebb csirkemellet kikloffoltam, megsóztam, citromhéjjal, citromlével megkentem. Medvehagyma hiányában fokhagymával is meg kell kenni. Mivel nekem volt medvehagymám, így úgy gondoltam, h minden szeletre terítek egy-egy levelet, megszórtam egy kis provanszi fűszerrel, majd szorosan összetekertem. Először folpackba kellett csavarni, jó szorosan, majd alufóliába. Egy lábosba vizet engedtem és ebben főztem kb. 30 percig. A borjúnál 45-50 percet írtak. 
Közben kevés olajon pirítottam egy evőkanálnyi lisztet, majd felöntöttem vízzel, lehúztam a tűzről és felöntöttem még főzőtejszínnel. Félretettem. 
Főztem egy kemény tojást, megpucoltam, majd mikor kihűlt, apróra vágtam. 
Mikor puha volt már a hús - ezt csak megérzésből sztem, mert a szaftra, ha lesz neki, borjúnak biztos, szükség lesz - kiszedtem őket. 
Elméletileg úgy írja, h a szószhoz keverjük a tojást a maradék zöld fűszereket és a hús szaftját. Szaft nekem nem volt, de így is finom lett. 
Rizzsel ajánlja, én zöldséggel tálaltam.
Utólag elképzelhető, h a csirkemell tekercset egy kis olajban pácolnám és nem főzném, hanem sütném, akár sütőpapírban, akár alufóliában...

forrás: Blikk konyha