Elsőként a leánybúcsúmon találkoztam vele. Majd felajánlották, az esküvő előtti fogadásra is készítenek egy-két adagot. Kaptunk az alkalmon, mert nagyon finom! Ami fotó látható lesz, az egy gyors lopott fotó, h nehogy megint lecsússzunk róla!
Hozzávalók:
25dkg rámát 1 ek sóval kikeverni.
Tészta:
- 70dkg finomliszt
- 2 tojás
- 2ek cukor
- 1 kefír
- 1dl tej
- 1dl olaj
- 5dkg élesztő
Ezeket mind összegyúrjuk egy rúdba és 8 részre osztjuk a tésztát.
Egy gombócból lapostányér nagyságú tésztát nyújtunk és megkenjük a kikevert sós ráma 1/4-vel és egy másik kinyújtott tányér nagyságú tésztával lefedjük.
12 részre osztjuk és feltekerjük, kifli formába. Tojással megkenjük, szórunk rá sajtot vagy köménymagot vagy szezámmagot.