2009. március 26., csütörtök

Cukkíni krémleves II.

Hozzávalók:
½ kg cukkini, vékonyan felkarikázva (végei nem kellenek!)1 csokor friss kapornéhány friss mentalevél1 gerezd fokhagyma, megpucolva 1+ 1 dl tejszínsó és frissen őrölt bors1 kávéskanál frissen reszelt citromhéj1 db fokhagymás krémsajt4-5 dl átszűrt húsleves
a tálaláshoz 1 evőkanál apróra vágott, friss kapor

A cukkinit beletesszük a pároló fazék betétjébe, öntünk alá vizet, lefedjük, és puhára pároljuk.
A megpárolt cukkinit összeturmixoljuk a joghurttal és a tejszín felével, majd megsózzuk, megborsozzuk.

Felaprítjuk a kaprot és a mentát, majd ezeket is a turmixba szórjuk. Végül a leves alapot kevés reszelt citromhéjjal ízesítjük.

Miután az egészet alaposan összeturmixoltuk, átöntjük a levest egy nagyobb fazékba. Ekkor hígítjuk az átszűrt húslevessel, majd az egészet lassú tűzön felforraljuk.

Amíg a leves forr, elkészítjük a sajtkrémet, azaz egy nagyobb keverőtálba kanalazzuk a krémsajtot, hozzáreszeljük a fokhagymát, majd beleöntjük a maradék tejszínt is, végül egy nagy borspuszi után az egészet alaposan összedolgozzuk.

Ha a leves felforrt, lekapcsoljuk alatta a lángot és már tálalhatunk is. A levest óvatosan egy csészébe kanalazzuk, majd jöhet rá egy-két kanál ínycsiklandó fokhagymás sajtkrém.

Forrás: Stahl konyhája

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése