2014. augusztus 21., csütörtök

Májgombóc

Orsi ezt szinte falja, evőkanál nagyságúból 4-et is betöm, ha jó napja van. Mivel, most semmit nem eszik szinte, ezért úgy gondoltam, h vasárnapra neki leselkedek, az anyu által készített májgombócnak. Ha sikerült s finom is, akkor lesz fotó. :) 

Íme a recept:

10-15dkg máj (1-2 csirkemáj), 1 kk olaj v 1dkg zsír, 1 kk reszelt (apróra vágott ) vöröshagyma, 1 tejben megáztatott zsemle, 1 egész tojás, liszt, só, törött bors, majoranna. 
Zsiradékban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a lekapart (vagy darált) májat, a kifacsart zsömlét, a tojást a fűszereket, meg annyi lisztet, h galuska keménységű (inkább keményebb legyen, mint higabb) tésztát kapjunk. 
Egy-két óra állás után szaggatjuk a levesbe. lassan főzni. 
Próbát érdemes tenni, ha szétfő,akkor még kis lisztet adjunk hozzá.