2011. december 5., hétfő

Sziszkó ajándék

Sziszkónak névnapja volt, imádja a pöttyös túró rudit. Gondoltam, készítek neki túró rudi bonbont. Sajnos, az idő rövidsége és kissé felületes-gyors munkám, nem hozta meg a tökéletes eredményt. Kaptam, "dobozt" filcből, piros szívecskés. Szerencsére kb. 5-6 db bonbon adható állapotú lett. Ez akár kaphatná a ronda,de finom jelzőt is. 
Elméletileg tavasszal piros pöttyös gyárlátogatásra is megyünk, akkor meglátom, h miért olyan tömör a túró rudi, és akkor majd jó bonbont készítek. :)
Azt mondtam, h küllemre még hagy maga után kívánni valót, ízre jó, de úgyis a szándék a fontos. :) Íme itt látható és a recept Balhétteremnél olvashatóErdei lekvár

Bár, kicsit folyósra sikeredett, de sztem, akik szeretik a kökény fanyarságát, azoknak így is jó lesz. Szokások kökénylekvár alap, csak most került még bele csipkebogyó és némi alma. Amiről azt hittem, h jobban fogja "zselésíteni", de tévedtem.


Csicsóka chips

Másik gasztroblogosnál (csak mert volt aki szóvátette, h nem jelölöm meg, bár a recept nem tőle van, a netről máshonnét, mert mikor nála megláttam, az még csak fotó volt, de tessék, lehet örülni...ja és illett volna megnevezni a bosszankodónak is saját magát..) láttam, csicsóka chips. tök jó, h már a csicsókát is ch-val kezdem el írni. :) Szóval, volt otthon, édesség ehetnékem volt, de az őreim nem engedték. Aztán találtam ezt, na jó, nem édesség, de amolyan édeskés ízhatása is van, úgyh hajrá. Rákerestem a neten és már készült is. Semmi extra nem kell hozzá, csak:
  • csicsóka
  • étkezési keményítő 
  • olaj


A csicsókát megtisztítjuk, én levágtam a héját is. Nagyon vékonyra szeljük - amivel az uborkát szoktam szelni, azt a reszelőt használtam - meghintjük keményítővel összeforgatjuk, h mindenhol érje. Bő, forró olajban kisütjük. Én szimplán sóztam, már amit el tudtam csenyni, de lehet ketchuppal, majonézzel vagy ki mivel szeretné. 
Egyre azért figyeljünk, a csicsóka nagyon széllel-bélelté teszi az embert... :)