2009. július 27., hétfő

"Sajtút állomás a Szigetközben" - Szigetközi Kecskefarm

Az ország észak-nyugati csücskében, a Duna (Öreg-Duna vagy Nagy-Duna) és a Mosoni-Duna ölelésében terül el a Szigetköz, Magyarország legnagyobb szigete. A Szigetköz a "Duna ajándéka". A folyó Magyarországra érve ágakra szakadt és szigetek sokaságát hozta létre, így kialakult ez az Európában egyedülálló mellékágrendszer.
A Szigetköz vadregényes tája, gazdag növény- és állatvilága az idelátogatókat számtalan élménnyel ajándékozza meg. Több 100 kilométernyi víziút várja a vízitúra szerelmeseit, a kerékpárosok számára a gyönyörű természet nyújt kikapcsolódást. A végtelen víz jó fogásokat ígér a horgászat kedvelőinek is.

Kecskefarmunk az ország észak-nyugati szegletében, festői szépségű Szigetközben, az "Ezer Sziget országában" található. Családi gazdaságunk 2001 óta működik a Szigetközi Duna-ág jellegzetes kanyarja, a Burjáni-kanyar mellett elhelyezkedő területen. 2008 májusától kialakítottunk egy kis vendéglátóegységet, ami a "Falusi Vendégasztal" keretében lehetőséget biztosít számunkra, hogy a hozzánk ellátogatók megkóstolhassák az általunk készített sajtkülönlegességeket, ill. kecskehúsból készült ételeinket. Ha a családjával, barátaival, ismerőseivel szeretne egy felejthetetlen napot eltölteni, igazi élmények részesévé válni egy hangulatos környezetben látogasson el hozzánk!

Kínálatunk:


Sajtkóstoltatás (sajtvásárlás)
"Szigetközi gidapaprikás" kemencében sült friss parasztkenyérrel
Kemencében készült sült gidahús
Kemencében sült kecsketúróból készült péksütemények, házi kalács
Bemutató fejés
Bemutató sajtkészítés
Állatsimogatás, állatok etetése


Érdeklődni lehet
Németh Szabina
06 30 45-75-174
szabina1007@freemail.hu


Lehetőség van szervezett vízitúrákon való részvételre:


a teljes szigetközi ágrendszerben
a Mosoni-Dunán: Rajkától-Győrig
a Csallóközi-Dunán: Pozsonytól-Komáromig
a Nagy-Dunán: bárhová
A hozzánk ellátogatóknak lehetőséget tudunk biztosítani, hogy lovas kocsival járják be a Szigetközt.


Ha pedig a nyári hőségben fel szeretne frissülni kiváló lehetőséget nyújt a Lipóti Termálfürdő. A 2200 méterről feltörő 65 C-s alkáli-hidrogénkarbonát és jodidion tartalmú termálvíz mozgásszervi, reumatikus, gyulladásos panaszok kezelésére alkalmas. 600 négyzetméteren élménymedence, bébi-, gyermek, és-gyógymedence. További szolgáltatások: masszázs, szauna, ételbár, büfé, cukrászda, minigolf, strandröplabda, foci, játszótér.


Aki ellátogat a Szigetközbe, annak mindenképpen érdemes megtekinteni a nyugat kapujában található Mosonmagyaróvárt és az ott található jelentős történelmi múlttal rendelkező Várat, amely ma a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar-ként üzemel.