2011. július 27., szerda

Amaretti

Kissé felgyülemlett a tojásfehérje, és úgy fagyit gyártani nem akartam már, h a fehérjét nem tudom felhasználni. Úgy gondoltam, h újra meg próbálom az amarettit. Télen próbáltam, de sikerült vennem zöld mandula aromát és hát amolyan shrek formák lettek, no meg szét is folytak... 
Most nem! Bár, még utána olvastam a dolgoknak. Az alap Ízbolygó receptje volt. 


Hozzávalók:
40 dkg őrölt mandula (vegyes páros, hántolt és hántolatlan is volt, de talán a hántolt jobb, beszerzés az aldiban a legolcsóbb)
30 dkg porcukor
4 tojásfehérje
1 vaníliarúd kikapart magjai
jégcukor vagy mogyorókrokant (elhagyható)


A mandulát, a porcukrot, a vaníliát és a fehérjét összedolgoztam. A masszából golyókat formáltam. Ízbolygó úgy írja, h 5 órán át kell hűtőben tárolni sütés előtt, vhol azt olvastam Locatelli akár 12-24h-ig is állni hagyja. Nos ez nekem épp talán a kettő között volt. Megérte!!! Ezt követően 180 fokon 18-20 perc alatt megsütöm őket. Sütőlemezen hagyom kihűlni őket. 

Finom lett! 
Megvan az újabb adag mandula, tojásfehérje, már csak idő kell, h elkészüljön! :)