2011. március 20., vasárnap

Bonbon gyártás, átadás

Most már publikussá tehetem az elmúlt időszak kísérletezéseit. Nagyon csábítóak voltak a bloggerek bonbon alkotásai, gondoltam, ha nekik sikerült, nekem miért ne. Épp akkor volt az aldiban akciós, hála Szepynek felhívta rá mindenki figyelmét. Vettem is egy garnitúrát, persze hogy nem a legkönnyebbel kezdtem, így esett a választás bodzapálinkás zselés bonbonra. Nem sikerült, de erről itt írtam is. Újra próbálkoztam, sikerrel. Persze, nem lehetett nagy dobra verni. :)
Párom, kérdezte, h tortát nem kapnak. Hát azt nem, de gondoltam, h esetleg egy bonbonos dobozt, tortának elkészítve (festve...). Mivel, az utolsó pillanatra hagytam, így csak egy hatalmast kaptam, ezt kifestettem, azt egyik könnyebben ment, a másikhoz kellett némi gondolkodás, de persze, minden menetközben jött. Így azt kb. 3x festettem át. De a végeredmény nagyon jó lett. A rózsaszínhez, Kiskukta egyik tortája adta az ihletet. A barnásnál, mint írtam folyamatosan alakult, először el kezdtem a ribizliket azt aljára, majd jött a grillázs az oldalára, de megakadtam a málnáknál. :) majd lekentem, h akkor lesz csokitorta, piros szalagggal az alján átkötve és majd a tetejére eper, itt az eper intett be. De kicseleztem, mert vágtam ki egy színező alapot és azt kifestettem, de vhogy nem tetszett. Aztán ahogy a rózsaszínnél festegettem a virágokat, úgy jöttek ide is szépen át. A tetejére, pedig a "vajas" díszítés következett. Gyertyát is gondoltam, de mivel a papírbolt, szombaton délelőtt zárva (!!!) volt, ezért a két oldalú ragasztó hiányában ez elmaradt. 



A bonbonok pénteken este készültek, úgy gondoltam, h korán felkelek, mivel reggel jöttem haza melóból és nekiállok, h nyugiba elkészüljenek. Nos, elaludtam, f3kor keltem, azt mondja a párom, h majd veszünk bele. Hát az nem ugyanaz. 

Nekiláttam, az első bozdapálinkás csokiburokban. Gondoltam, legyen egy alkoholmentes, dinoszaurusz formában. Nem jött össze, nem zselésedett be. Lehet, h a pálinkamentesség az oka, mert azért a zseléfix mellett az is, "kocsonyásít", lásd a lekvárokba is szoktak rakni, alkalomadtán. :) Recept, külön bejegyzésben lesz majd.
A második egy fehér csokis lett. De már azt is tudom, h miért van olyan kevés fehércsokis bonbon. Bár, az is lehet, h nem volt jó minőségű a fehér csoki. De ami meg olyan tutira jó minőség, azt nem lenne szívem ide beáldozni. :) Szóval, az pedig Colors in the kitchen levendulás bonbonja lett, annyi változtatással, h másodszorra már étcsokival kentem ki a formát. :) 
Harmadik pedig a konyakos praliné alapján készült, itt a konyakot felcseréltem csokis-mogyorólikőrre. 

Mikor rájöttem, h az alkoholmentes nem igazán jött össze, de bodzást mindenképp szerettem volna, így a konyakos pralinét kissé átvariáltam, a kávé helyett bodzaszörp és a konyak helyett mézes bodzapálinka került. 
Nagyon finom lett, és sztem, a legjobb forma a szívecskés!!! 




Miközben még tegnap folytak az utómunkálatok, addig dolgoztattam kicsit a kenyérsütő dagasztóegységét is,Ízbolygó finom foszlós kalácsával. :) És miközben még töltő anyagot kerestem a dobozokba, akkor elcsábultam a virágosnál, tavaszi kis csokor gyanánt. :)
És íme a fotók, amik magukért beszélnek.