2010. június 21., hétfő

Halászlé

lesz majdan a vasárnap fogott halamból. Múlt héten vasárnap már voltunk 1x pecázni, már régóta rágtam az István fülét, h menjünk el. Vajon mi az izgalmas abban, h egész nap a vizet lesik és vagy van kapás vagy nincs. Hát most már én is tudom. Ja és ráadásul nem lehet beszélni. Vááááá, akkor az nem nekem való. :) Ezt már kétszer is megcáfoltam. Múlt héten két kisebb kárászt sikerült fognom, elhoztuk, mondván jó lesz a majdani halászléhez. De ahhoz még kell fogni pár halat, h egy ebédre elég legyen. :) Így neki leselkedtünk a mostani hétvégén is. Most jobban felszerelkezve, etető anyaggal. 4en mentünk 6 peca bottal. Elsősorban harcsát szerettünk volna - mondván már ráizgultunk a fincsi harcsapaprikásra - de a harcsát csak nevettek rajtunk. Szó szerint pofán röhögtek kb. 1-1,5 méterről, h "nehogy azt hidd, h a tiéd leszek!!!" .

Sajnos, a múlt heti helyünk már foglalt volt, de reménykedtünk, h a délelőtti "műszak" hamar hazatér a vasárnapi ebéd reményében. Mivel a körülöttünk lévő idegenek - külföldi keleti szomszédaink - jó sok csipogós bottal voltak jelen. Egy idő után az ember a tescoban érezte magát, mikor a pénztárnál áll. :) Át kerültünk a másik környezetbe, meg is nyugodtam. Itt már István újabb feladattal látott el, én dobhattam be a horgot. Múlt héten még csak kémlelés, szugerálás, kapás kiszedése volt a feladat. 

Eltelt dél is, ettem is, semmi kül, azt mondta, h addig nem megyek el wcre, míg vmi nagyobb kapásom nem lesz. 
Egyszercsak kapásom volt, de hogy milyen nehéz volt, húzott jobbra, aztán balra, közben hátulról kb. 5 helyről kaptam az instrukciókat, h mit hogyan csináljak, honnan tudjam, most van életem első nagyobb kapása. Úgyh sztem, ösztönből és István szavaiból merítve sikerült partra menekíteni a halat. Ponty, 1,60 dkg. Kiru!!! 
Ez után a kapás után volt még egy aranyhalam. Illetve még egy nehéz kapás, de ott a hal volt ügyesebb, vhogy lekeveredett a horogról. Nagyon bántam. István azt mondta, lehet, h kapok egy saját botot és lehet, h még engedélyt is, vmelyik közeli tóhoz. Mert hát nem olcsó mulatság, a napi jegy 800 Ft /fő. Aztán ami halat ki fog az ember és el is viszi, az sem két forint. Ez 1400Ft volt. De a harcsa kilója 1050Ft. A két tenyérnyi keszegeket, amiket anyósom fogott, elhoztuk, ingyen odaadták, szintén jó lesz paszírozó anyagnak.
Hazahoztuk, felkészültünk rá, h apu már biztos nem fogja megpucolni, így ránk hárul a feladat, mivel Istvánéknál az a szó járás, h aki fogja az is pucolja. A múlt hetinél tanultam, de hát a ponty más. Most kissé ki voltunk purconva és nagyon örültünk, h apu megcsinálta helyettünk. Én kifogtam, apu pucolta, anyu megfőzi, közös akarattal megesszük. :)))
Úgyh már csak idő kérdése, de elkészül a saját halból fogott halászlénk. 
A hétvégén kaptam "elbeszélést"  (receptnek nem mondanám) hogyan lehet házi tejből házi túrót készíteni. Anyu v én készítünk még házi tésztát is, és elkészül a halászlé (házi) túrós (házi) csúszával. :)))