Hozzávalók:
30dkg kimagozott friss meggy vagy 25dkg befőtt - bár én cseresznyét használtam, mert ez volt itthon - 25dkg liszt, 8dkg porcukor, 1cs. vaníliás cukor, 2kk sütőpor, 0,5 kk szódarbikarbóna - eredetileg 1cs. sütőpor van, nekem az sok - őrölt fahéj, szerecsendió, szegfűszeg, friss reszelt gyömbér - ezeket ízlés szerint - 5dkg mák, citrom reszelt héja, 6dkg langyos olvasztott vaj, 2 tojás, 2dl tej, egy kis cseresznyelét is löttyintettem illetve citromlevet.
A muffinformát kizsírozzuk és betesszük a hütőbe, a sütőt pedig előmelegítjuk.
A lisztet a sütőporral, a fűszerekkel, a mákkal, szódabikarbónával, a porcukorral, a citromhéjjal összekeverjük. Felverjük a tojást a tejjel, hozzáadjuk a langyos olvasztott vajat ill. a citrom- és cseresznyelét. Hozzákeverjük a szárazanyaghoz ill. beletesszük a lecsöpögtetett cseresznyét is. A formába merjük és tű próbáig sütjük.
Porcukorral meghintjük.
Tipp: csokoládés/vaníliás öntetet, meggyrösztert - bár ez nem tudom milyen - vagy krémsűrűségűre felvert őrölt fahéjjal és cseresznyepálinkával illatosított tejszínt kínálhatunk hozzá.
Forrás: Nőklapja 2006/26. szám
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése