2009. március 26., csütörtök

banános-bogyós muffin

Ezeket még nem próbáltam, de idő kérdése és tesztelve lesznek. :)

Banános -bogyós muffin

Mi kell hozzá:

20 dkg bogyós gyümölcs,
2 ek liszt,
30 dkg finomliszt,
2 és fél tk sütőpor
,fél tk szódabikarbóna
,fél tk fahéj,
2 tojás,
9 dkg barna vagy fehér cukor,
1 cs vaniliás cukor;
0,8 dl étolaj vagy 12,5 dkg puha vaj,
2 közepes nagyságú érett banán

Hogyan készül:
A sütőt előmelegitjük 180 fokosra. Kizsirozzuk a sütőformát, vagy belehelyezzük a sütőpapír formákat.Megmossünk és szétválogatjuk a friss gyümit. A befőttet szürőbe öntjük és lecsepegtetjük. Ha fagyasztott gyümit használunk na hagyjuk felengedni, csak szórjuk be liszttel.Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal.Egy másik tálban felverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a cukrot, vaniliás cukrot, olajat vagy vajat, és alaposan összedolgozzuk.A banánokat meghámozzuk és villával összetörjük, majd a tojásos masszához keverjük. A lisztes keveréket is hozzáadjuk és finoman összedolgozzuk az egészet de csak addig amig a liszt is felveszi a nedvességet. Utána óvatosan belekeverjük a bogyókat.A tésztát sütőformába töltjük és 180 fokon (légkeverésesnél 160 fokon) 25-30 percig sütjük, további 5 percig a formában pihentetjük majd kivesszük hűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése