2009. március 26., csütörtök

szederlikőr

Elkészítési idő: 30 perc, hűtési idő nélkül
Állási idő: kb. 6-8 hét
eltartható: 4-6 hónapig
Mennyiség: kb. 700ml

Hozzávalók:
60ml víz
150g cukor
200g szeder
250ml vodka (alkoholtartalom 40%)
1 rúd fahéj

Elkészítés:
A vizet és a cukrot fazékban forrásba hozzuk, rövid ideig forraljuk, majd hűlni hagyjuk. A szedret átválogatjuk, leöblítjük, jól lecsöpögtetjük és szárát eltávolítjuk, majd tisztára mosott, száraz üvegbe (7dl) tesszük. Az üvegben lévő szederre ráöntjük a cukorszirupot és a vodkát, hozzáadjuk a fahéjat, és az egészet átkeverjük. Az üveget jól lezárjuk, és hűvős helyre téve 6-8 hétig állni hagyjuk. A kész likőrt tisztára mosott, száraz üvegbe leszűrjük és jól lezárjuk.

2 megjegyzés: