2011. január 4., kedd

kenyér

Ma legnagyobb meglepetésemre, kaptam egy utó karácsonyi ajándékot, egy kenyérsütőt. Márkája nem sokat mond, de nagyon finom kenyeret készít. Ki kellett próbálni rögvest, két okból is, 1. kíváncsiság, 2. a 3 napos visszacserélés lehetősége, ha vmi nem rendeltetésszerűen műxik. A leírásban írt első kenyeret készítettem el. Annyira jó pékség illat volt az egész lakásban, és anyut is sikerült meggyőzni affelől, h ez egész jó háztartási eszköz. :) Azt mondja anyu, miután megkóstoltuk, holnap majd az István visz, házi kenyeret, házi kalbásszal, házi tejjel... :D :D :D 
holnap is ki próbálok egy másik fajta kenyér típust, míg fő a kakaspörkölt és dübörög a kenyérsütő, addig mi csipkebogyót szedünk, ha az időjárás is engedi!!! :)

Csipkebogyó

Most már tuti, h idén sem marad el a csipkebogyó lekvár. Patri itt jártakor, felderítettük a terepet, akkor még volt, aki fázott. Ma anyuval nekiindultunk, szedtünk is egy kosárra valót. Hatalmas szemek, "súlyosak" is, jó idő.
Egyenlőre csak a csipibogyókról van fotó, az is mobillal. Holnap még szeretnénk szedni és majd csütörtökön délután nekiállok. Kipróbálom, a tavaly előtti ajándékot, paradicsompaszírozót, előhorgászom a Mamitól kapott szőrszitát is, és indulhat a jó 8-10 órás menet.

Most egyenlőre még a jó mélyre beülő tüskékkel küzdök, de azt hiszem, rábízom a szervezetemre, lökje ki ő, nekem nem hajlandó. :)

születésnapi menü

Volt virsli sajtos-baconos hájas tésztás bundában. Máj baconos kabátkában. És mindehhez egy nagyon fincsi káposztasaláta!!! Ja és volt még desszertnek tiramisu.

  • 4 1/2 teáskanál (22,5  ml) tárkonyecet
  • 6 1/2 evőkanál (97,5 ml) olaj (semleges ízű)
  • 3/4 csésze (180 ml) finomra vágott hagyma
  • 2 1/2 csésze (600 ml) Miracle Whip* (light majonézzel kiváltható)
  • 1 csésze 240 ml kristálycukor
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 fej közepes méretű friss fehérkáposzta
  • Elkészítése: keverjük össze az olajat, a cukrot és a hagymát. Adjuk hozzá a tárkonyecetet. Keverjük bele a majonézt (eredetileg: Miracle Whip). Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és káposztát. Jól keverjük össze. Ezzel el is készült. Helyezzük egy légmentesen záródó dobozva, és tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe.