2009. március 26., csütörtök

málnalikőr

Elkészítési idő: 30 perc
Állási idő: 4 hét
Eltartható: hűtve 4-6 hónapig
Mennyiség: kb. 1 liter

Hozzávalók:
500g málna
1 db zöldcitrom (lime)
1 rúd vanília
0.7 l gabonapálinka (alk.tart.: 38%)
100ml tiszta szesz (90%, patikából)
200g cukor

Elkészítés:
a málnát átválogatjuk, folyó hideg víz alatt óvatosan leöblítjük és lecsöpögtetjük. A zöldcitromot úgy hámozzuk meg, h a belső fehér héját is eltávolítjuk, és vékony karikákra felszeleteljük.
a málnát és a zöldcitromokat tisztára mosott, száraz üvegbe (1,5 l) tesszük. A vaníliarudat hosszában félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, majd az egészet az üvegbe tesszük.
a gabonapálinkát az alkohollal elkeverjük, és ebben a cukrot állandó keveréssel feloldjuk. A málnára ráöntjük az alkoholos keveréket. Az üvegeket jól lezárjuk, és hűvős helyre téve 4 hégit állni hagyjuk.
a kész likőrt 2 tisztára mosott, száraz üvegbe leszűrjük, és jól lezárjuk.

Ötlet: az alkoholos málna jól illik vaníliafagyihoz és pudinghoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése