2011. november 10., csütörtök

Hájas tészta elkészítése

Ez egy gyors poszt volt, az egyik "fazekas" érdeklődött, a hájas tészta elkészítéséről.  Anyu  "kéznél" volt, kértem a szakmai tudását. Már én is gondoltam rá, h utána kellene járni ennek a dolognak is.

70dkg liszt, 50dkg háj

 A hájat le daráljuk. A hájat 25dkg lizsttel, 3 kanál 10%os ecettel összegyúrjuk. Félretesszük. 
2 tojássárgájával 5deka cukorral csöpp sóval és a többi liszttel (45dkg) langyos vízzel rétes tésztát készítünk. A rétes tésztát kisodorjuk - nem a tipikus nyújtott rétes tésztára gondoljunk - az előbb összegyúrt hájat rákenjük a tésztára. 
Többször összehajtogatjuk, jól megütögetjük, 1 napot legalább pihenni hagyjuk. 
Lényeg: előmelegített forró sütőben sütjük.