2011. december 14., szerda

Ananászlikőr

Kaptam ananászt mikulásra, már fel kellett dolgozni, aztán egy része a készülő mandarinlekvárba ment, a másik része pedig ennek a likőrnek az alapjába. 
Hozzávalók: 
  • 1 friss ananász
  • 400ml kókusztej ( édesítés nélkül)
  • 180gr nádcukor (most a minimálhoz mézet tettem)
  • 400ml fehér rum
Ananászt megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, pürésítjük a kókusztejjel, hozzáadjuk a cukrot is. Hozzáadjuk a rumot is, elkeverjük. Tisztára mosott, száraz palackba töltjük és jól lezárjuk. 
Hűtve 1-2 hétig eláll, ha kibírjuk, h nem kortyolunk belőle. :) 
 
forrás: dr. Oetker - saját készítésű likőrök és alkoholban eltett gyümölcsök :) 

5 megjegyzés:

  1. Príma recept! Érdemes lenne kipróbálni, karácsonyig még elkészülhet. Nincs fehér rumom, esetleg vodkával?

    VálaszTörlés
  2. nekem sincs, ha alkoholos változatban is elkészíteném akkor max pálinkát raknék bele, mert az van itthon :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom itóka lehet:) Nem sikerült a karácsonyi bloghátteredet beállítani? Vagy nem erre a blogra szeretted volna?

    VálaszTörlés
  4. de ide szeretném, de még nem volt időm kutakodni, meg bajlódni... :)

    VálaszTörlés
  5. Hmm ez finom lehet:)
    Vodkával is jó?
    És ha konzerv kókusztejet teszek bele?:)Hűtés nélkül meddig tárolhatom?

    VálaszTörlés