Kaptam ananászt mikulásra, már fel kellett dolgozni, aztán egy része a készülő mandarinlekvárba ment, a másik része pedig ennek a likőrnek az alapjába.
Hozzávalók:
- 1 friss ananász
- 400ml kókusztej ( édesítés nélkül)
- 180gr nádcukor (most a minimálhoz mézet tettem)
- 400ml fehér rum
Ananászt megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, pürésítjük a kókusztejjel, hozzáadjuk a cukrot is. Hozzáadjuk a rumot is, elkeverjük. Tisztára mosott, száraz palackba töltjük és jól lezárjuk.
Hűtve 1-2 hétig eláll, ha kibírjuk, h nem kortyolunk belőle. :)
forrás: dr. Oetker - saját készítésű likőrök és alkoholban eltett gyümölcsök :)
forrás: dr. Oetker - saját készítésű likőrök és alkoholban eltett gyümölcsök :)
Príma recept! Érdemes lenne kipróbálni, karácsonyig még elkészülhet. Nincs fehér rumom, esetleg vodkával?
VálaszTörlésnekem sincs, ha alkoholos változatban is elkészíteném akkor max pálinkát raknék bele, mert az van itthon :)
VálaszTörlésNagyon finom itóka lehet:) Nem sikerült a karácsonyi bloghátteredet beállítani? Vagy nem erre a blogra szeretted volna?
VálaszTörlésde ide szeretném, de még nem volt időm kutakodni, meg bajlódni... :)
VálaszTörlésHmm ez finom lehet:)
VálaszTörlésVodkával is jó?
És ha konzerv kókusztejet teszek bele?:)Hűtés nélkül meddig tárolhatom?