A neten sorba láttam elkészülni a házi kifliket, nagyon nem volt itthon kenyér ill. már engem is érdekelt, h vajon hogyan is van ez. Így hát megsütöttem. A végéről lemaradt a tejes kenés, de ennek ellenére is finom. Majd legközelebb pótoljuk, és dupla adaggal is készülhet. :)
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 2,5dl tej
- 2,5dkg friss élesztő (5gr por)
- 2,5dkg vaj v margarin (olvasztva
- 1tk cukor
- 1tk só
- 1-2 ek tej
Az az igazság, h én nem szeretek dagasztani, így inkább mindent bepakoltam a kenyérsütőbe és a dagasztásos részt megcsináltam vele. :)
De ha nem, akkor ITT olvasható az eredeti recept és ott leírja, h hogyan kell.
4 részre vettem, kinyújtottam, feltekertem, és elfelejtettem lekenni a tejjel. :) és mehet a sütőbe, aminek az aljába teszünk még egy kis tálba vizet, h jó gőzös legyen a levegő. "A
szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és
sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel."
azt írja, h nagoyn vékonyra nyújtsuk ki, 2-t sikerült kevésbé vékonyra, s egész pofásak lettek, olyan tömött kiflik, úgyh sztem, legközelebb ez alapján járok el. (2020.05.16)
azt írja, h nagoyn vékonyra nyújtsuk ki, 2-t sikerült kevésbé vékonyra, s egész pofásak lettek, olyan tömött kiflik, úgyh sztem, legközelebb ez alapján járok el. (2020.05.16)
Míg bemelegszik a sütő, addig kel a kifli is, és ennyi elég is neki.
Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés)
Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés)
A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik.
Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.
Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.
forrás: ITT
Nagyon szép kiflik, szinte nevetnek :-) Nekem nem nagyon szoktak sikerülni az ilyen péksütemények, úgyhogy csak ritkán sütök.
VálaszTörlésKöszi,van még mit fejlődni,de a lényeg,h finom volt.
VálaszTörlésKöszi,van még mit fejlődni,de a lényeg,h finom volt.
VálaszTörlés